Confidenţialitate

Medalia Verde: Comunitatea Loc de Troc

Românii au început să fie mai atenți și interesați de problemele de mediu și de un stil de viață sustenabil, într-un număr din ce în ce mai mare. Iar mediul on-line a devenit un loc din ce in ce mai populat cu diverse grupuri, în care ori se împărtășesc informații si idei despre cum se poate trai mai responsabil fata de mediu, ori în care oamenii trec direct la fapte.

Așa am descoperit Loc de Troc, o comunitate virtuala care numara deja aproape 10.000 de români care “trocuiesc” diverse lucruri de care nu mai au nevoie. În loc să umple gropile de gunoi cu ce nu le mai trebuie, se ajută între ei prin schimburi de tip “câștig-câștig”.

Dacă vei fi acceptat în comunitatea Loc de Troc, căci sigur administratorii au reguli foarte clare în această privință, poți să scapi, de exemplu, de cărțile vechi sau de hainele care nu-ți mai vin și să obții zacuscă, gemuri sau chiar o cafetieră.

La Europa FM, Medalia Verde din această săptămână merge către comunitatea Loc de Troc și cei care au creat un mijloc de schimb care ajută și mediul.

Roxana Buzețelu, unul dintre inițiatorii acestui proiect, a explicat în Misiunea Verde cum funcționează comunitatea Loc de Troc.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.