Confidenţialitate

Meciul Halep – Pliskova, în semifinalele de la Miami, are loc vineri, ora 3, ora României

Simona Halep o reîntâlneşte pe Karolina Pliskova în semifinalele turneului de la Miami.

Pliskova a obţinut, miercuri, a 20-a victorie a sezonului şi va fi adversara româncei pentru un loc în finală, vineri noapte, de la 3:00 – ora României.

Karolina Pliskova a trecut într-o oră şi 19 minute de Marketa Vondrousova (Cehia, 59 WTA), scor 6-3, 6-4.

Dacă în primul set, un break luat în game-ul al doilea i-a fost suficient Pliskovei pentru a face diferenţa, frecvenţa ridicată la primul serviciu ajutând-o să conserve fără prea mari emoţii avantajul, actul doi a fost o reală provocare. Karolina a revenit de la 0-3, cu serie de cinci game-uri consecutive şi a reuşit să îşi adjudece victoria în minimum de seturi în prima confruntare directă cu mai tânăra sa conaţională.

Karolina Pliskova a ajuns cel puţin până în sferturi la toate turneele disputate în acest sezon.

După ce au furnizat unul dintre cele mai bune meciuri ale ultimilor ani în turul I al Grupei Mondiale Fed Cup, încheiat cu victoria constănţencei în sala din Ostrava, 6-4, 5-7, 6-4, Simona Halep şi Karolina Pliskova vor juca pentru a accede în premieră în finala turneului de la Miami, ambele având în palmares câte o semifinală ca cel mai bun rezultat anterior.

Al zecelea meci direct dintre cele două vine şi cu o miză importantă: dacă se impune, Simona Halep va reveni în fruntea clasamentului WTA de luni, în timp ce Pliskova ar rămâne în cursă pentru a avansa pe podiumul WTA înainte de startul sezonului pe zgură (cehoaica ar avea însă nevoie să ridice trofeul deasupra capului pentru a le depăşi pe Kvitova şi Halep).

“Ne-am antrenat împreună înaintea acestui turneu. Am luat un 0-6, deci… mâine nu poate fi decât mai bine. Va fi un meci bun, sper”, a prefaţat Pliskova semifinala cu cea care avantaj 7-2 în meciurile directe.

Semifinala cealaltă, programată joi, de la 19:00 ora României, le aduce faţă în faţă pe australianca Ashleigh Barty (favorită 12) şi pe estona Anett Kontaveit (favorită 21), 0-1 scorul meciurilor directe.