Mathieu Flamini și un junior de la Leicester sunt cei mai bogați fotbaliști din lume

Francezul Mathieu Flamini, transferat de curând la Getafe, este jucătorul cu cea mai mare avere din fotbalul mondial.

Mijlocașul de 34 de ani, care a mai evoluat la Arsenal Londra și AC Milan, are jumătate dintre acțiunile unei firme din domeniul bio-industriei, evaluată la peste 30 de miliarde de euro.

El a investit acum 10 ani într-o startup specializat în fabricarea de acid levulinic, o meleculă extrasă din gunoi menajer, care produce etilen, o soluție de viitor pentru înlocuirea petrolului. Firma are sediul în Olanda, produce în Italia și are mare succes în Statele Unite ale Americii.

Flamini este concurat la mică distanță de Faiq Bolkiah, fotbalist de 19 ani legitimat la Leicester City, care este nepotul Sultanului Bruneiului.

Unchiul său – Hassanal Bolkiah are o avere de 17 miliarde de euro și este renumit pentru cheltuielile lui, de circa 40 de milioane de euro pe lună.

Sultanul deține 2.300 de automobile scumpe, iar la 50 de ani l-a plătit cu 14 milioane de dolari pe Michael Jackson, pentru un concert în fața invitaților săi.

Bolkiah Junior este născut la Los Angeles, a mai evoluat ca junior și la Chelsea, iar în naționala Bruneiului a strâns deja 9 selecții și a marcat un gol.

Și în România sunt fotbaliști care nu joacă pentru bani, fiindcă au averi mari din alte afaceri. Printre ei se număra vârful lui CFR Cluj – George Ţucudean, Ciprian Marica sau Ousmane N’Doye.

Senegalezul care a jucat la Dinamo, Astra sau FC Vaslui, provine dintr-o familie africană foarte bogată și deține numeroase proprietăți imobiliare în New York.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS