Măsuri speciale pentru Mitingul Diasporei – FOTO

Pe Bulevardul Aviatorilor din Capitală au fost aduse mai multe ambulanțe și patrulează jandarmii călare.

Cu o zi înainte de anunţatul miting al diasporei, Jandarmeria Română a organizat o conferinţă de presă în care şi-a prezentat măsurile luate pentru acest eveniment.

Reprezentanţii insituţiei spun că Jandarmeria nu va accepta insubordonarea civică, destabilizarea socială şi că nu vor tolera ca 300 de oameni să blocheze o arteră rutieră.

Jandarmii vor ieşi la miting şi cu patrule hipo, câini sau dispozitive de blocare a străzilor.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, a declarat că autorităţile sunt pregătite să facă faţă situaţiei şi că persoanele care prezintă un potenţial risc vor fi în atenţia Jandarmeriei.

„Toţi cei care vor lansa mesaje de instigare vor fi pedepsiţi de lege. Rolul nostru este de a asigura ordinea de drept, a participanţilor, nu de a ne confrunta. Jandarmeria Româna este o instituţie independentă politic, care asigură un serviciu public. Nu suntem trupe pretoriene în serviciul nimănui, tocmai de aceea noi suntem în sprijinul cetăţeanului şi furnizăm un serviciu public”, a precizat Marius Militaru.

„De-a lungul timpului, pe parcursul a zeci, sute, poate chiar mii de adunări publice, Jandarmeria Română a asigurat întotdeauna protecţia participanţilor care au ales să-şi manifeste acest drept în mod paşnic şi fără gândul la violenţă. Vom face în continuare acest lucru cu profesionalism, cu moderaţie şi cu respectarea principiului legalităţii”, a subliniat Marius Militaru.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS