Confidenţialitate

Măsuri speciale pe un drum din Arad, după descoperirea unei bombe de 50 de kg

Măsuri speciale de pază, în cursul nopții de luni către marți, în județul Arad, după ce la marginea unui drum a fost descoperită o bombă de aviație exploziv-brizantă de 50 de kg.

Incidentul are loc la marginea drumului județean care leagă municipiul Arad de comuna Frumușeni – după cum transmite corespondentul Europa FM, Ciprian Boiţiu.

Pirotehiștii dincadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad au ajuns la fața locului luni seara, dupăce un apel la 112 anunța existența unei bombe, muniția fiind abandonată decătre o persoană necunoscută, care ar fi transportat-o cu bicileta. Pe grupul de Facebook AradTraffic există un filmuleț în care bomba apare transportată decătre un bărbat cu o biciletă.

Purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, a spus că bomba ar fi fost abandonată acolo de o persoană necunoscută,

Echipele pirotehnice nu execută distrugeri pe timp de noapte.

Pregătirile pentru distrugere durează un anumit timp și nu ar fi putut fi făcute până la lăsarea întunericului.

Muniția se va distruge în cursul zilei de marți.

Se vor executa mai multe operațiuni specifice pentru a se putea muta bomba la o distanța de siguranță fața de localitate și căile de comunicații.

În acest moment, bomba este la circa 5 metri de drum.