Confidenţialitate

Măsuri restrictive impuse din nou în Alba Iulia

După ce rata de infectare a depăşit 3 la 1.000 de locuitori, ajungând la 3,36, sunt din nou impuse măsuri restrictive în Alba Iulia, pentru a limita răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus.

Activitatea cu publicul a restaurantelor şi a cafenelelor în interiorul clădirilor este din nou interzisă.

Începând de joi vor fi permise doar prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

În ceea ce priveşte activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, aceasta este permisă doar pentru persoanele cazate în acestea.

Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci.

De asemenea, se interzic organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale, precum şi organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc) atât în spaţii deschise, cât şi închise. Totodată, va fi interzisă desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.

Se interzice circulaţia în interiorul oraşului pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

Aceleaşi măsuri restrictive vor intra în vigoare şi în comuna Ciugud, unde rata de infectare la 1.000 de locuitori era miercuri de 4,30, cu 14 cazuri în ultimele două săptămâni.

Măsurile stabilite se aplică pentru o perioadă de 14 zile,