Confidenţialitate

Măsuri luate de statele europene pe timp de pandemie

Zboruri suspendate, granițe închise sau declararea stării de urgență sunt câteva dintre măsurile care au fost sau urmează să fie luate, din cauza coronavirusului, în țările vecine sau apropiate României.

În Bulgaria, a fost declarată stare de urgență până pe 13 aprilie. Adică – fără călătorii spre şi dinspre ţările cu nivel mare de răspândire a coronavirusului, închiderea şcolilor şi intervenția poliției, atunci când izolarea la domiciliu nu este respectată.

Ucraina a anunțat că va închide frontierele pentru străini cel puţin două săptămâni, după primul deces din cauza noului coronavirus din cele trei cazuri înregistrate.

În Republica Moldova e Cod roșu, existând – potrivit autorităților – pericol de declanşare a urgenţei de sănătate publică.

Marea Britanie a amânat cu un an alegerile locale programate pentru 7 mai.

Moldova și-a închis, de asemenea, frontierele cu România și cu Ucraina. Ungaria a decretat stare de urgență de acum două zile și nu mai dă voie să intre în țară persoanelor care vin din Italia, China, Coreea de Sud şi Iran.

A stabilit, însă, trasee rutiere prin care este permisă tranzitarea Ungariei.

Spania va declara, sâmbătă, stare de urgenţă, după ce 120 de oameni au murit în această țară, iar numărul celor infectaţi a depăşit 4.200. Vor fi și restricţii de călătorie.

La fel, Cehia îşi va închide graniţele de luni. Excepție fac cetățenii săi care se întorc în ţară.

Malta impune carantină obligatorie de 14 zile, iar Portugalia a decretat vineri stare de alertă, pentru a putea mobiliza protecţia civilă, poliţia şi armata în vederea controlului pandemiei.

În Austria, zone turistice din Alpi vor fi puse în carantină şi zborurile către ţările europene unde epidemia se propagă cel mai rapid vor fi sistate.

sursa foto: Pixabay