Măsuri de securitate sporite la Roma, în așteptarea președintelui Donald Trump

Măsuri de securitate sporite la Roma, în așteptarea președintelui Donald Trump. Cu câteva ore înainte de vizita liderului american, ministrul italian de Interne, Marco Minitti, a convocat Comitetul Anti-Terorism.

Autoritățile au instalat camere de supraveghere de-a lungul traseului pe care îl va parcurge cuplul prezidențial, iar traficul va fi oprit temporar pe câteva dintre arterele principale ale capitalei Italiei. Circulația va fi monitorizată și dintr-un elicopter al Poliției de Stat.

Sub atentă monitorizare va fi și zona în care se află sediul Ambasadei Statelor Unite la Roma, unde președintele Trump și Prima Doamnă vor fi găzduiți în această noapte. Pe teren vor fi şi trupele antitero, care vor face controale la toate obiectivele importante.

Air Force One va ateriza după ora 18.00 pe Aeroportul Fiumicino. Prima întâlnire oficială a liderului american are loc mâine dimineață: cuplul prezidențial se va întâlni cu Papa Francisc. Donald și Melania Trump vor vizita Capela Sixtină şi Biserica Sfântul Petru.

Vor urma o întrevedere cu președintele italian Sergio Mattarella și,  în jurul prânzului, o discuție cu premierul Paolo Gentiloni la Villa Taverna.

Vizita lui Donald Trump la Roma face parte din prima deplasare a acestuia înafara continentului american. Liderul de la Casa Albă va fi prezent vineri la summitul G7 – care are loc în Taormina, Sicilia/ și pe 28 mai la summitul de la Bruxelles.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS