Confidenţialitate

Măsuri antiteroriste în Israel

După cele două atentate de la Ierusalim, Israelul impune măsuri împotriva „familiilor teroriştilor”. Acestea vor fi anunțate oficial luni.

Potrivit cabinetului de securitate israelian, familiile teroriștilor nu vor mai avea așa numitele drepturi de securitate socială.

Printre altele, locuințele teroriștilor vor fi distruse, iar aceștia vor fi condamnați la moarte.

Pentru început, un proiect al noilor măsuri a fost prezentat pe pagina de Facebook a prim ministrului Israelului.

Una dintre măsuri stabilește că locuința teroristului care a comis un atac va fi sigilată imediat înainte de a fi demolată. De-asemenea, drepturile de asigurare națională și beneficiile suplimentare pentru familiile teroriștilor care susțin terorismul vor fi revocate.

O altă măsură propusă ar fi introducerea pedepsei cu moartea pentru cei care comit acte teroriste. Israelul nu are în legislație pedeapsa cu moartea cu excepția criminalilor de război naziști. Dar, chiar și așa, în 75 de ani, a fost o singură condamnare.

O altă măsură vizează întărirea unităților militare și de poliție, la arestări extinse și la operațiuni concentrate de colectare a armelor ilegale.

În ultimele zile, în Israel au avut loc 2 atacuri în preajma unor sinagogi, soldate cu 7 morți și zeci de răniți. Valul de violenţe a fost declanşat după ce 9 palestinieni au murit într-un raid al armatei israeliene în Cisiordania.