Confidenţialitate

Măsura 3 se reia de la zero, anunță ministrul Economiei. Cei înscriși deja vor trebui să aplice din nou pentru fonduri | AUDIO

Claudiu Năsui spune că măsura 3 privind acordarea de granturi pentru IMM-uri se va relua de la zero.

Cu alte cuvinte, cei care s-au înscris în acest program trebuie să aplice din nou pentru a beneficia de fonduri nerambursabile pentru investiții.

Într-un interviu pentru Economedia, ministrul Claudiu Năsui a spus că nu vor mai putea fi solicitate fonduri pentru achiziții imobiliare, iar guvernul urmează să stabilească de când se vor putea depune proiectele:

„Discutăm la nivelul coaliției tocmai reluarea măsurii M3, să fie pe baze corete, fără proiecte imobiliare și mai ales extinzând CAEN-urile eligibile la cele din Legea 220. Să o facem pe baze mai bune și fără criterii de selecție de tipul cofinanțare. Cei deja înscriși poate să reaplice la noul call, dacă decidem să facem lucrurile în felul acesta ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Programul privind acordarea de granturi pentru IMM-uri, prin măsura 3, a fost suspendat, deoarece au existat suspiciuni privind accesul unor persoane neautorizate la baza de date a programului.

De altfel, majoritatea proiectelor declarate câștigătoare fuseseră depuse în ultimele două zile de înscrieri. Premierul Florin Cîțu a trimis Corpul de Control al Ministerul economiei, iar ministrul Claudiu Năsui a sesizat DNA:

„Corpul de control nu a finalizat încă procesul, deci nu vă pot da maimulte date. Dinlucrurile pe care le-am observat, am făcut și o plângere la DNA. Unii au pus cofinanțări ridicoli de mari, sunt eligibili aproape automat, dar sunt mulți care au venit în ultima secundă cu exact cofinanțările care trebuie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prin măsura 3, întreprinderile mici și mijlocii afectate de pandemie pot solicita granturi de investiții între 50.000 și 200.000 de euro. Firmele trebuie să asigure o cofinanțare a proiectului depus pentru a primi fonduri nerambursabile.