SPANIA: Măștile devin obligatorii în spațiile publice, începând de joi

Măștile devin obligatorii în spațiile publice din Spania, de joi, inclusiv pentru copiii mai mari de 6 ani.

Ele trebuie purtate atât în spațiile închise, cât și afară, când nu poate fi menținută distanța de 2 metri față de cineva.

Spania, unde aproape 28.000 de oameni au murit din cauza coronavirusui, este în continuare în stare de urgență, pe care guvernul vrea s-o mențină și în următoarele două săptămâni.

Dar măsurile de izolare, unele dintre cele mai severe din Europa, sunt relaxate treptat, iar autoritățile speră ca obligația de purtare a măștilor să ajute la limitarea răspândirii virusului.

Ea se aplică tuturor cetățenilor cu vârsta de peste 6 ani, cu excepția celor care au dificultăți de respirație sau alte probleme de sănătate care pot fi agravate de purtarea unei măști, cum ar fi astmul sau anxietatea.

În cazul copiilor între 3 și 5 ani, purtarea măștilor este o recomdandare.

Spania a permis copiilor să iasă din casă abia după săptămâni de izolare, și a redeschis magazinele și plajele. A menținut însă măsura de carantină a celor care intră în țară.

Dacă nu va exista un al doilea val de infectare, premierul Pedro Sanchez urmărește relaxarea celor mai multe măsuri până la sfârșitul lunii viitoare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS