Masini noi pentru politisti, jandarmi si pompieri

100 de autoturisme Dacia Duster au ajuns astăzi la polițiști, jandarmi și pompieri.

Polițiștii, pompierii și jandarmii primesc, zilele acestea, 450 de autoturisme noi Dacia Duster.

Mașinile au fost cumpărate prin programul Rabla.

Astăzi au sosit primele 100 de autoturisme, iar Ministerul de Interne a organizat o ceremonie specială prin care au fost predate cheile.

Celelalte mașini vor fi distribuite în zilele următoare, a anunțat ministrul Gabriel Oprea.

‘Astăzi facem un prim pas înainte pentru ceea ce reprezintă procesul de înnoire a parcului auto al Ministerului Afacerilor Interne, care se va mări cu 5.150 de autovehicule.Primele 100 de autoturisme vor pleca chiar acum către structurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne. Am constatat că parcul auto al ministerului avea un deficit de 55%, iar 80% dintre autospeciale aveau o vechime de peste 10 ani. Achiziția s-a realizat prin licitație publică deschisă, prețul unui autoturism 4X4 fiind de 11.100 euro, fără TVA.’ a spus Gabriel Oprea.

Programul de înnoire a parcului auto din cadrul Ministerului de Interne va continua și în lunile următoare.

‘Mai avem în derulare o procedură de achiziție, prin licitație deschisă, pentru alte aproximativ 2.800 de autovehicule. Procedura se va finaliza până la sfârșitul acestui an. De asemenea, au fost făcute demersuri ca începând cu luna ianuarie a anului viitor, să lansăm procedurile de achiziție pentru încă aproximativ 1.900 de autoturisme .

Achiziția acestor autoturisme pentru structurile operative, Poliție, Jandarmerie, Pompieri, înseamnă creșterea operativității misiunilor, înseamnă timp redus de reacție și mai multă siguranță pentru cetățeni. Aceste autospeciale asigură condiții mai bune de muncă pentru polițiști, pentru jandarmi și pompieri.’ a mai precizat ministrul de Interne.

La ceremonia a fost prezent și Victor Ponta. Potrivit premierului, în cel mult doi ani, tot parcul auto al poliției, jandarmeriei și pompierilor va fi înnoit. E vorba de peste 5.000 de autovehicule noi.

‘Aceasta înseamnă condiţii mai bune pentru ei, pentru intervenţii, şi costuri mai mici pentru noi, pentru că nu mai reparăm la cele vechi.’ a declarat Victor Ponta.