Mașina care a dispărut ieri, în Dunăre, la Brăila, a fost scoasă la mal

Mașina scoasă la mal este un VW Golf 6, de culoare argintie, și are numere provizorii.

În parbriz are semn de începător, era lăsată în viteză și are inscripționată pe ea numele ”Beatrice”.

Proprietarul a fost identificat de polițiști, însă nu a fost găsit deocamdată fiindcă nu locuiește la adresa din actul de identitate cu care a solicitat înscrierea în circulație a mașinii.

Surse apropiate anchetei susțin că proprietarul mașinii scufundate în Dunăre nu este un personaj cunoscut de poliție.

Nu s-au găsit probe sau indicii că, la momentul scufundării, în mașină ar fi fost cineva, însă polițiștii nu au exclus total această posibilitate până nu lămuresc împrejurările în care a ajuns mașina în Dunăre.

Scufundarea autovehiculului a fost anunțată la 112 de un bărbat, care a pus la dispoziția poliției și imagini de amator cu momentul în care mașina era înghițită de apă.

Pentru localizarea mașinii dispărute fără urmă în Dunăre, scafandrii au folosit un sonar performant.

În locul în care s-a scufundat autovehiculul, apa este foarte adâncă, este plină de mâl, vizibilitatea subacvatică foarte redusă și curenții extrem de puternici.

Indiciul care a grăbit localizarea mașinii dispărute a fost un preș auto, care a ieșit la suprafață, în amonte de locul pe care îl cercetau scafandrii.

Specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Brăila spun că mașina scufundată a căpătat o traiectorie nefirească de deplasare din cauza contracurenților din zonă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS