Mașina autonomă Uber a lovit mortal o femeie in SUA avea probeleme tehnice

Mașină autonomă Uber care a provocat un accident mortal anul trecut în Arizona avea probleme tehnice. Este rezultatul investigației autorităților americane. Mașina nu a putut identifica victima ca fiind pieton, deși cei de la Uber au pretins ca vehiculul are o funcție prin care astfel de accidente pot fi evitate. Deși investigația a scos la iveală problemele tehnice, autoritățile nu au determinat încă dacă au fost cauza accidentului fatal.

Comisia americană pentru securitate urmează să se întâlnească din nou în două săptămâni, pentru a da un verdict final. Descoperirea acestor probleme va ajuta industria de mașini autonome, care în urma accidentului din martie anul trecut nu a făcut pași înainte, să îmbunătățească vehiculele.

Accidentul mortal din Arizona s-a produs între o mașină Uber fără șofer care era în timpul unui test pe șosele publice și o mașină Volvo.

Victima travesa strada cu o bicicletă lângă ea, motiv pentru care se poate crede că mașina autonomă a perceput-o ca fiind vehicul și de accea nu a intervenit.

La începutul acestui an, procurorii americani au anunțat public că nu fac compania Uber responsabiă de accident.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS