Confidenţialitate

Masca va deveni obligatorie pe stradă în municipiul Bacău | AUDIO

Masca va deveni obligatorie pe stradă din această noapte în municipiul Bacău, după ce rata de infectare a depășit 6 cazuri la mia de locuitori. Orașul intră și în carantină de week-end, ceea ce înseamnă că vineri, sîmbătă și duminică nu se mai poate ieși din casă decît cu declarație. Măsurile vor fi adoptate într-o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

6,25 cazuri la mia de locuitori este incidența raportată astăzi de Direcția de Sănătate Publică pentru ultimele 14 zile în municipiul Bacău. Atingerea acestei rate de infectare va aduce și restricții. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni în ședință extraordinară în cursul zilei, iar restricțiile vor intra în vigoare la noapte la ora 0.00. Practic, de la noapte, masca e obligatorie pe stradă pentru toată lumea, iar orașul va intra în carabntină de week-end.

Vineri, sîmbără și duminică, băcăuanii nu-și vor putea părăsi locuințele între orele 20:00 și 05:00 decât dacă au declarații și un motiv justificat. Excepție fac persoanele care au schema completă de vaccinare și cele care au trecut recent prin boală. Magazinele vor putea funcționa în week-end în intervalul orar 5:00 – 22:00.

Accesul la restaurante, spectacole, săli de fitness, piscine interioare, se va face de mâine doar în baza certificatului verde și fără a depăși  50% din capacitate. Pot intra însă doar cei care fac dovada vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 6 luni, cu excepția copiilor sub 12 ani. Nunțile și botezurile pot fi organizate fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu maxim 200 de persoane, dar cu aceeași condiție privind vaccinarea, ce trebuie îndeplinită de toți invitații. Școlile rămân deschise dacă în fiecare unitate în parte nu sunt în online mai mult de jumătate din numărul total de clase.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Claudia Toader