Masca devine obligatorie și în spațiile deschise în tot mai multe județe

De astăzi, masca devine obligatorie și în spațiile deschise în mai multe județe. Europa FM actualizează la adresa europafm.ro/mascaobligatorie lista imediat cum sunt anunțate noi decizii privind purtarea măștii de protecție.

HOTĂRÂREA nr. 37 din 28.07.2020 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare  oferă autotirăților locale posibilitatea să decidă intervalele și locurile unde masca trebuie purtată inclusiv în spațiile deschise.

În București, există discuții pentru ca masca de protecție să fie obligatorie în Centrul Vechi, o decizie în acest sens fiind așteptată luni.

Cum se folosește corect masca de protecție

  • Înainte de purtare și după îndepărtarea măștii se recomandă spălarea pe mâini cu apă și săpun sau folosirea dezinfectantului.
  • Partea din față a măștii nu trebuie atinsă nici când este purtată, nici când este îndepărtată, pentru că poate fi contaminată.
  • Masca trebuie aruncată după fiecare purtare sau atunci când se umezește.

Masca facială de protecție trebuie purtată întotdeauna cu partea colorată în exterior și cu elementul metalic în partea superioară.

Masca trebuie să fie fixată pe față și să acopere nasul, gura și bărbia.

Masca medicinală este de unică folosință!
Se poartă o singură dată și se aruncă atunci când se umezește.

Pentru masca reutilizabilă din bumbac se recomandă sterilizarea prin fierbere după fiecare purtare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS