
Masa de Paște a devenit foarte scumpă, spun românii. Mielul, ingredientele pentru cozonaci – dar și legumele și fructele – au prețuri foarte mari, iar gospodinele spun că gătesc mai puțin ca să-și permită puțin din fiecare preparat sau chiar renunță la unele alimente. Ștefan Ciucă a fost la un supermarket din Capitală, unde a discutat cu bucureștenii:
Ora 08:00 la un supermarket din sectorul 1 al Capitalei. Câțiva bucureșteni vin la cumpărături, dar se declară descurajați de prețuri.
„Horror. Cumpăr ceea ce se cumpără. Ouă, miel, ingrediente pentru cozonac”, a spus o femeie.
Reporter: Și s-a scumpit mielul, de exemplu?
„Față de anul trecut, da. 59 de lei și nu știu cât kilogramul”, a precizat femeia.
Din cauza prețului, o gospodină ne-a spus că a înlocuit mielul cu…
„Pasăre, în orice caz, pentru că mielul e foarte scump. S-a scumpit. Ieftin n-are cum să fie din moment ce toate se scumpesc”.
O doamnă în vârstă se plânge că nici nu știe pe ce a dat 100 de lei.
„Uitați, două beri, o pâine, ulei, o pască și am dat un milion 100. Un milion 200, de fapt (120 de lei). Ce vedeți aici. Foarte scump. Până m-am decis a durat, m-am întors de trei ori înapoi ca să-l cumpăr”.
Reporter: „Din cauza prețului”.
„Da”.
Carnea de miel se vinde la producători cu 40 de lei kilogramul, dar în supermarketuri prețurile pot ajunge și la 55 de lei.
Sursa foto: Shutterstock
Citește și: STUDIU: România, printre țările cu cel mai mic salariu minim din UE în luna ianuarie 2025 | AUDIO