Martori: Atacatorii din Londra ar fi purtat veste cu bombe false AUDIO

La nici 2 săptămâni de la atacul terorist de la Manchester Arena, azi noapte, sâmbătă, un microbuz a intrat într-un grup de oameni în zona Podului Londrei, în jurul orei 22, ora Londrei.

Cei 3 atacatori care se aflau în mașină au ieșit pe stradă, și îndreptându-se spre Borough Market au început să înjunghie oameni la întâmplare, inclusiv un polițist. Atacatorii au fost împușcați mortal în doar 8 minute, însă au rănit totuși 48 de oameni.

Presa britanică și martorii spun că atacatorii ar fi purtat veste cu bombe false și astfel, oamenilor le-ar fi fost frică să îi oprească și să se apropie de ei. Europa FM a stat de vorbă cu un cetățean român stabilit în Londra, Loredana Ivanov, care a povestit că martorii au povestit îngroziți prin ce au trecut, cum atacatorii înjunghiau oameni din baruri la întâmplare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, la această oră are loc o reuniune Cobra, la Londra, prezidată de premierul britanic Theresa May. Nivelul de alertă este la nivel 4 din 5 deocamdată, adică sever și înseamnă că există o mare probabilitate să aibă loc un nou atac.

Nivelul nu a fost ridicat la critic, cum s-a întîmplat după atacul din Manchester.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS