Martisoare inedite in zeci de targuri din Bucuresti (AUDIO)

De la bufnițe cu flori, coșari, bijuterii -până la mărțișoare cu mesaj sexual – toate sunt de găsit la zecile de târguri din București.

La finalul acestei săptămâni vom sărbători mărțișorul. De 1 martie, fetele și femeile primesc mărțișoare pe care le poartă în toată luna martie, ca semn al sosirii primăverii.

Piața Romană din Capitală este invadată de tarabe pline de mărțișoare. Astăzi se deschide și Târgul Mărțișorului Handmade la Muzeul George Enescu, iar până pe 8 martie vestitorii primăverii vă așteaptă la Târgul de Flori din piața George Enescu.

Anul acesta, oferta de mărțișor este variată. La modă sunt broșele lucrate manual în formă de bufnițe – aducătoare de noroc. Pe tarabele comercianților găsim și păpuși de mici dimensiuni îmbrăcate în costum popular. Iubitoarele de animale pot primi pisicuțe, sau cațeluși și ei lucrați manual. Bărbații pot alege să cumpere mărțișoarele sub formă de brățari sau mărțișoare cu mesaj sexual.

Originile sărbătorii mărțișorului nu sunt cunoscute exact, însă sărbătoarea este atribuită dacilor și este celebrată la noi în țară și la vecinii bulgari. Se mai consideră că mărțișorul celebra prima zi a primăverii și ziua zeului Marte în Imperiul Roman.