Confidenţialitate

Marșul polițiștilor în București, chiar de „Ziua Poliției”. Sindicaliștii anunță mii de participanți

Un miting de amploare al polițiștilor va avea loc, sâmbătă, în București. Sindicaliștii din Poliție spun că vor să continue protestele pentru că Guvernul îi duce cu vorba și nu le mărește salariile. Liderii sindicali anunțau vineri, că 10.000 de angajați din Poliție ar urma să participe, sâmbătă, la manifestația din București.

Sindicatele care îi reprezintă pe polițiști spun că e necesar ca exact de Ziua Poliției, pe 25 martie, angajații din acest domeniu să iasă în stradă.

Deși în statistici apare faptul că Poliția are rezultate din ce în ce mai bune, angajații nu simt acest lucru și în salarii.

Cum s-a întâmplat în alte sectoare, polițiștii vor ca salariile lor să fie majorate cât mai curând. Liderii sindicali propun ca, de la 1 aprilie, salariile polițișitilor să fie crescute prin ordonanță de urgență cu 20% iar sporurile să fie calculate în funcție de aceste venituri majorate (și nu față de salariile din 2009, cum se întâmplă în prezent), inclusiv pentru munca de noapte, pentru condițiile grele, pentru weekenduri ori pentru sărbătorile legale lucrate.

Alte revendicări: bani mai mulți pentru cei chemați de acasă pentru intervenții speciale și pentru cei care lucrează în weekenduri precum și eliminarea plafonului de sporuri, în prezent acesta fiind de 30% din salariul de bază.