Confidenţialitate

Marșul Diversității: „Dragostea mai presus de stigmă”

La ora 18.00 s-a încheiat Marșul Diversității, organizat în centrul Capitalei. Aproape 1500 de participanți au defilat pe şoseaua Kiseleff, într-un marș al culorii. Majoritatea au purtat în mâini steaguri curcubeu și baloane colorate. În plus, participanții la paradă au purtat un imens steag în culorile curcubeului, cele care reamintesc importanța diversității. De asemenea, participanții au adus pancarte cu mesaje precum „Dragostea mai presus de stigmă”, „Diversitatea e normalitatea”.

Anul acesta, Marșului Diversității de la București i s-au alăturat Michael Roth, Ministrul de Stat German pentru Afaceri Europene, precum și Carla Delgado, prima persoană transsexuală aleasă ca parlamentar în Spania.

Într-un comunicat de presă al organizatorilor, se arată că, deși dreptul la viață intimă, privată și de familie e garantat de Constituție, în timpul campaniei electorale din România, minoritatea gay s-a confruntat zilnic cu intoleranța celor care au adunat semnături – citez – împotriva homosexualilor.
Organizatorii festivalului amintesc, totodată, că România este printre ultimele 5 state din Uniunea Europeană, care nu oferă persoanelor de același sex posibilitatea oficierii unui act civil prin care să își unească destinele.