Marsilia: Doi suspecţi de terorism au fost arestați

Cei doi suspecţi, în vârstă de 29, respectiv 23 de ani, de naţionalitate franceză, dar radicalizaţi, au fost arestaţi marţi dimineaţă în urma unei operaţiuni din localitatea Marsillia, a declarat ministrul de Interne, Matthias Fekl.

Potrivit publicației Le Figaro, doi bărbaţi erau suspectaţi că voiau să comită un atentat „iminent” în timpul alegerilor prezidenţiale din Franţa.

Mai exact, potrivit anchetatorilor, ei voiau să atace, în următoarele zile, cartierul general al unui candidat la prezidenţiale.

În urma arestării celor doi suspecți, autorităţile franceze au descoperit, în timpul perchezițiilor, arme şi materiale ce putea fi folosite la fabricarea unor bombe .

Surse din anturajul lui Francois Fillon au precizat că cei doi au fost prinşi datorită informaţiilor transmise de serviciile britanice.

“Informaţia iniţială a venit de la serviciile britanice, care ar fi obţinute date despre două persoane cunoscute serviciilor de informaţii”, a spus o sursă apropiată candidatului de dreapta la alegeri.

Săptămâna trecută, candidaţii la alegerile prezidenţiale au fost avertizaţi în legătură cu riscurile teroriste care planează asupra campaniei şi au primit fotografii cu cei doi suspecţi, au anunţat surse apropiate lui Emanuel Macron şi lui Marine Le Pen, cei care vor intra în al doilea tur de scrutin, potrivit sondajelor.

Primăria Parisului a decis marţi să interzică toate întâlnirile publice în seara primului tur de scrutin al alegerilor, ce va avea loc duminică.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS