Marş motorizat din Iași spre Bucureşti

Grupul de inţiativă civică ”Împreună pentru A8” şi Asociaţia „Moldova vrea autostradă” organizează azi un marş motorizat de la Iași spre Bucureşti cu scopul de a atrage atenţia asupra faptului că Moldova nu se poate dezvolta fără infrastructură de tip autostradă.

Vehiculele participante la marş se vor deplasa pe două coloane începând cu ora 07.00, din municipiul Iaşi, vor tranzita judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Brăila, Galaţi, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Ilfov şi intenţionează să staţioneze în Piaţa Victoriei din Bucureşti.

Pe traseele de deplasare, cele două coloane motorizate se vor completa cu noi vehicule din judeţele tranzitate şi se vor regrupa la Tişiţa, judeţul Vrancea.

Organizatorul estimează participarea a peste 1000 de vehicule de diverse categorii la marșul motorizat.

La începutul acestui an, contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate pentru un prim tronson a fost reziliat de Compania de Autostrăzi.

Recent, Comisarul european Corina Crețu declara la Europa FM, că Uniunea Europeană este dispusă să plătească nu doar construirea drumului București-Iași, ci și studiile, dacă Ministerul Transporturilor ar fi în stare să pregătească documentele necesare pentru finanțarea gratuită.

Dorin Dobrincu reprezintă “Asociația Moldova vrea autostradă’’ și spune la Europa FM că protestul de mâine va avea punctul culminant în Piața Victoriei, la ora 17.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dorin Dobrincu mai spune că lipsa infrastructurii de transport din Moldova ține regiunea captivă în sărăcie și a dus la plecari masive în străinătate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS