Marș al bicicliștilor, în Capitală

Bicicliștii ies din nou în stradă sâmbătă, ei vor piste pe carosabil și “un oraș pentru oameni”.
Punctul de întalnire este la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herastrau, la ora 14.30.

Organizatorii, Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România, sustin ca traseul poate fi parcurs de orice biciclist.

Bicicliștii sunt nemultumiti de faptul ca nu sunt aplicate masuri de siguranta rutiera, este incurajat transportul motorizat, in timp ce Bucurestiul este cea mai poluata capitala europeana.

In plus, reclama lipsa unei viziuni a administrației orasului pentru creșterea calitatii vietii, mentinerea in functii a persoanelor vinovate de pagubele de milioane de euro provocate de receptia ilegala a pistelor pentru biciclete, dar si neaplicarea masurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate.

Traseul are 15 km si este acelasi ca la ultimele editii: Piata Charles de Gaulle – Arcul de Triumf – Soseaua Kiseleff – Piata Victoriei – Bulevardul Nicolae Titulescu – Pasajul Basarab – Soseaua Grozavesti – cu intoarcere pe Soseaua Grozavesti – Pasajul Basarab – Bulevardul Nicolae Titulescu – Piata Victoriei – Calea Victoriei – Bulevardul Regina Elisabeta – Bulevardul Schitu Magureanu – Splaiul Independentei – Piata Natiunile Unite – Piata Unirii – Bulevardul Dimitrie Cantemir – pana la intrarea in Parcul Tineretului.
Sursa foto: facebook OPTAR

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS