Mark Zuckerberg și-a propus să creeze un robot-majordom

Mark Zuckerberg şi-a dezvăluit planurile pentru 2016 prin intermediul unui mesaj publicat, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Pe parcursul acestui an, cofondatorul Facebook vrea să creeze o formă de inteligenţă artificială care să funcţioneze ca un majordom, a cărui misiune va fi aceea de a administra chestiunile gospodăreşti şi de a-l asista în activităţile sale profesionale, informează Reuters.

“Vă puteţi gândi la el ca la un fel de Jarvis din seria Iron Man”, a scris Zuckerberg despre noul său proiect.

Mark Zuckerberg va începe să lucreze la programul computerizat prin explorarea tehnologiilor existente. Apoi, va începe să înveţe noul program informatic să îi recunoască vocea, pentru ca majordomul să poată controla toate chestiunile gospodăreşti, precum luminile, temperatura şi volumul televizoarelor şi aparatelor audio-video din locuinţa sa.

De asemenea, vrea să îl înveţe pe robotul-majordom să recunoască chipurile prietenilor săi atunci când aceştia sună la uşă şi să permită accesul lor în locuinţă. Robotul va analiza şi diverse baze de date pentru a-l ajuta pe Zuckerberg în activităţile sale profesionale.

Mark Zuckerberg se lansează la începutul fiecărui an într-o nouă provocare personală. Cele mai recente provocări au fost să citească două cărți în fiecare lună, să învețe mandarina și să întâlnească o nouă persoană în fiecare zi, a mărturisit acesta pe pagina sa de Facebook.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS