Confidenţialitate

Mark Zuckerberg, obligat să ceară scuze familiilor afectate de abuzurile online | VIDEO

Au fost audiați mai bine de trei ore în Senatul american directorii celor mai mari rețele de socializare. Companiile au fost criticate pe motiv că nu au luat măsuri pentru a-i proteja pe copii și adolescenți de conținut dăunător. Mark Zuckerberg a fost obligat să le ceară scuze părinților prezenți la Washington pentru răul făcut de Facebook. La audieri au participat și directorii TikTok, Discord, Snap și fosta Twitter.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mai multe rețele de socializare sunt acuzate că ar fi provocat o criză în America. Motivul – copiii și adolescenții sunt expuși la conținut periculos și intră de la vârste din ce în ce mai mici pe aceste rețele de socializare.

Unii chiar ar fi cumpărat medicamente periculoase vândute prin intermediul Facebook sau Instagram. Cu toate acestea, nu s-ar fi luat măsuri. Companiile au fost acuzate și că le pasă doar de profit și ignoră problemele reale care se agravează, scrie The Guardian.

Timp de trei ore și jumătate, senatorii americani i-au audiat pe directorii Meta, TikTok, X-fosta Twitter, Snap și Discord.

 

„Îmi pare rău pentru toate suferințele voastre. Nimeni nu trebuie să treacă prin ce au trecut familiile voastre”, le-a transmis șeful Meta, Mark Zuckerberg, celor din sală.

Între timp, șeful TikTok a fost acuzat că rețeaua are strânse legături cu China și cu Partidul Comunist. Acesta a răspuns că TikTok investește miliarde în planuri prin care să dovedească faptul că datele user-ilor nu ajung în China.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Toți cei 27 de lideri UE, de acord cu ajutorul de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina. Reacțiile liderilor europeni