Marius Manole – în ”REVIZORUL” , ”Sinucigașul” & ”Cremă de zahăr ars…”

Amănunte – la ora 17.20, în emisiunea ‘Drum cu prioritate’.

Miercuri, este programat spectacolul ‘Cremă de zahăr ars. Astăzi îi spunem dragoste’, la Godot Cafe Teatru, în care protagoniști sunt Marius Manole și Andreea Bibiri – AUDIO 1.

Un cuplu, în patul conjugal, prins într-o vâltoare a întrebărilor. Își adresează unul altuia întrebări destul de ciudate și se lansează în discuții ce par fără sens. Și, din când în când, apare întrebarea: ‘Mă mai iubești?’. Patul conjugal se transformă, ușor-ușor, în 2 paturi separate. Fără știre, cei doi parteneri se înstrăinează. Actorul Marius Manole, într-un interviu acordat Europa FM în stagiunea trecută – AUDIO 2.

Regia spectacolului ‘Cremă de zahăr ars..’ este semnată de Iris Spiridon, care face parte din noua generație de artiști. Iris Spiridon le-a povestit colegilor de la ziarul cultural METROPOLIS cum au fost primite primele reprezentații – AUDIO 3.

Joi, Marius Manole joacă în două spectacole în aceeași seară. Primul, de la ora 19.30, la Teatrul Național București, în ‘Sinucigașul’, cu o distribuție de excepție: Dan Puric, Costel Constantin, Adela Marculescu, Marius Bodochi, Tania Popa – ca să amintim numai câțiva actori.

Tot joi, dar de la ora 22.00, este programată reprezentația ‘Fă-mi loc’, la Godot,spectacol în care Marius Manole o are parteneră pe Medeea Marinescu. Regia: Radu Beligan.

Oricât de sus ar ajunge și oricât succes ar avea, Marius Manole nu uită de colegii tineri – AUDIO 4.

Și, nici noi să nu uităm: pe 3 octombrie, îl revedem pe Marius Manole în ‘Revizorul’ la Teatrul Național.

___________________________________________________

‘Cremă de zahăr ars. Astăzi îi spunem dragoste’ – miercuri, 17 Septembrie, ora 20:00

Un spectacol (deschis) de Iris Spiridon

Cu: Andreea Bibiri, Marius Manole

Acum ceva timp am început să trăim împreună. Mâine începem să ne întrebăm: ‘Câți copii avem? Le suflăm pentru un motiv? Cine moare primul? Cine iubește mai mult? De ce se arde crema de zahăr ars? Când s-a separat patul în două? La ce sunt bune păpădiile? De ce încă ne plac oasele cu măduvă? Cine a inventat camerele separate? Ce mai simțim atunci când…? De ce spune pasărea aia ‘nevermore’? Unde o să fim când o să plouă, plouă, plouă…? Când ți-ai rupt trei coaste și un deget și la ce te gândești înainte să adormi? Dar astăzi îi spunem dragoste. Godot Cafe Teatru

‘ Sinucigașul’, de Nikolai Erdman – joi, 18 Septembrie 19:30

Regie: Felix Alexa.

Cu: Dan Puric, Costel Constantin, Adela Marculescu, Marius Bodochi, Tania Popa, Marius Manole, Ileana Olteanu, Maria Buza, Andrei Finti, Florin Lazarescu, Silviu Biris, Lamia Beligan, Roica Ionescu, Nikita Dembinski, Ana Macovei, Vitalie Bichir, Alexandru Nedelcu.

O comedie amară pe care au vrut s-o pună în scenă mari regizori ca Meyerhold si Stanislavski, dar pe care a interzis-o însuși Stalin. Urmarea? Autorul, un scriitor de geniu, a fost deportat în Siberia și condamnat să rămână un anonim. După moartea sa, această piesă i-a adus dramaturgului celebritatea internațională. Sinucigasul se joacă astazi peste tot în lume, relansând o întrebare dramatică: viața are sens? Piesa este un rechizitoriu tragicomic la adresa egoismului feroce, o farsă în care viața nu face nici două parale, iar moartea este speculată în folosul interesului propriu.

Un spectacol de o actualitate șocantă și dureroasă, despre criza unui om aflat pe valurile crizei societății. O piesă de un curaj nebun scrisă în plin totalitarism, un strigăt disperat pentru câștigarea dreptului la șoaptă. Teatrul Național București

‘Fă-mi loc’, de Anthony Michineau – joi, 18 Septembrie, ora 22:00

Regia: Radu Beligan

Cu: Marius Manole, Medeea Marinescu

‘Fă-mi loc!’ spune povestea a doi tineri ce se regăsesc în ajunul Crăciunului în cușeta unui tren de noapte. Ea, o fată singură, șarmantă, aventurieră, el, un bărbat cu principii, pus in fața unui eveniment neprevăzut ce-i va răsturna întreaga existentă.

Suntem în ajunul Crăciunului. E momentul în care simțim mai mult ca oricând să fim înconjurați de familie și de cei pe care îi iubim cu adevărat.

Hazardul îi aduce pe Manuel si Camilla împreună, doi oameni ce nu au aparent nimic în comun, ceea ce va genera nenumărate ‘scântei’. Însă amandoi caută să înțeleagă și să SE înțeleagă, amândoi au nevoie să se destăinuie, și mai mult, amândoi au nevoie de a se vindeca de singuratate.

‘Fă-mi loc!’ este un spectacol care ne invită să reflectăm asupra propriei noastre existențe dincolo de orice convenienţă socială. Godot Cafe-Teatru

‘Revizorul’, de Nikolai Vasilievici Gogol – vineri, 3 octombrie, ora 19.30

Traducere: Mașa Dinescu

Regia: Felix Alexa

Cu: Marius Manole, Marius Manole, Mihai Constantin, Ana Ciontea, Ilinca Manolache, Irina Movilă, Costina Ciuciulică, Claudiu Bleonţ, Mihai Calotă, Istvan Teglas, Marcelo-S Cobzariu, Armand Calotă, Eduard Adam, Lorena Luchian, Oana Pușcatu, Ovidiu Cuncea, Axel Moustache, Răzvan Popa, Cosmin Dominte, Natalia Călin, Mircea Albulescu.

Un text clasic ale cărui coincidențe cu zilele noastre sunt uluitoare. Un autor care a cunoscut atât de bine natura umană încât a conferit operei sale un sens universal. Gogol, ca și Caragiale, vede enorm și simte monstruos, Revizorul fiind o piesă despre izbitoarea trivialitate a vieții, despre vulgaritatea omului, despre ipostazele răului absolut, surprins în banalitatea cotidianului. O comedie neagră, o satiră crâncenă la adresa corupției, la fel de feroce pe vremea lui Gogol, ca și în zilele noastre. Iată de ce Felix Alexa propune o viziune regizorală modernă, o poveste care se petrece în ziua de azi. Un spectacol născut din disperarea de a trăi într-o lume aflată în criză extremă, dar și un spectacol de un umor caustic, văzut ca singura armă de supraviețuire. O montare cu o trupă redutabilă, avându-i protagoniști pe Marius Manole și Mihai Constantin, ale căror personaje par să ne spună: De cine râdeți? De voi râdeți! Teatrul Național București