Confidenţialitate

Marius Manole, despre intrarea în politică: „Țara asta a ajuns un dezastru atât de mare încât toți cei care stăm pe margine și criticăm ar trebui să ne implicăm”

Marius Manole a vorbit la Europa FM luni seara despre intrarea în politică. Actorul a spus în emisiunea „Piața Victoriei” că este un gând care îl macină foarte tare în ultima vreme. 

„Este un gând care mă macină în ultimul timp. Cred că este din ce în ce mai mare gândul și cred că este din ce în ce mai mare dorința. Vreau să văd unde se împiedică lucrurile, vreau să văd ce nu funcționează și vreau să văd unde i se pun piedici unui om care e dornic să schimbe”, a spus Marius Manole la Europa FM.

„Sunt foarte curios dacă voi rezista curat. Am prieteni care au intrat extrem de curați și dornici să facă lucruri bune, iar acum îi regăsesc, după niște luni… Și au înțeles că nu poți să faci, trebuie să dai mâna și cu dracul să treci puntea și trebuie să nu ai princiăii foarte solide pentru că nu reziști și esti izolat, apoi exclus”, a adăugat Marius Manole.

Marius Manole: „Eu nu știu politică, dar câți dintre politicienii noștri știu? Jumătate dintre ei nu știu limba romnă, dar politică”

„Problema este că dacă aș intra în politică, eu nu vreau să… că eu nu vreau să ajung nimic. Am casă, am mașină, am o carieră. Nu vreau să spun <<Da, domnule Cîțu!>> sau <<Da, domnule Orban!>>. M-aș certa cum m-am certat și cu domnul Caramitru, Dumnezeu să-l odihnească. Aș ieși din politică fix cum am intrat”, a explicat actorul .

Eu nu știu politică. Eu vă întreb câți dintre politicienii noștri știu politică. În afară de cei care au făcut studii politice. Ei nu știu limba română, jumătate dintre ei, dar politică. Țara asta a ajuns un dezastru atât de mare încât toți cei care stăm pe margine și criticăm ar trebui să ne implicăm”, a spus Marius Manole.

Marius Manole, despre poziția de ministru al Culturii: „Sigur că m-am speriat, după care am stat și m-am gândit că în ultimii 30 de ani, în afară de doi-trei, noi nu am avut un ministru al culturii care să se priceapă”

„A fost șocul acesta cu Ministerul Culturii, care s-a întâmplat odată cu propunerea domnului Dacian Cioloș. Sigur că m-am speriat, după care am stat și m-am gândit că în ultimii 30 de ani, în afară de doi-trei, noi nu am avut un ministru al culturii care să se priceapă. Și am zis hai să veden, intrăm și vedem ce se întâmplă.

După discuția despre Ministerul Culturii am propus să treacă perioada asta, să vedem ce se întâmplă cu alianța, iar pe liniște și pe calm o dă discut să văd unde pot ajuta. Că dacă mă duc degeaba, mai bine fac un partid al meu”, a explicat Marius Manole.

Citește și: Marius Manole, despre campania de vaccinare anti-COVID: „A fost una deficitară. Nici măcar nu am văzut o explicație despre ce conține vaccinul”