Marina Constantinescu despre Festivalul Național de Teatru: ”Sper ca FNT să fie freamătul spiritual dinaintea alegerilor” (AUDIO)

Marina Constantinescu ne prezintă Festivalul Național de Teatru 2014. Criticul de teatru Marina Constantinescu revine la FNT ca director artistic. Amănunte – marți, 14 octombrie, în emisiunea ‘Drum cu prioritate’, după ora 17.00.

Din cele 46 de spectacole care vor putea fi văzute anul acesta în cadrul Festivalului Național de Teatru, deja pentru 10 nu se mai găsesc deja bilete.

Criticul de teatru Marina Constantinescu, realizatoarea emisiunii ‘Nocturne’ de la TVR, revine la FNT, ca director artistic, după 6 ani, cu scopul de a întâri identitatea acestui eveniment – AUDIO.

Marina Constantinescu a bătut țara în lung și-n lat, din martie până acum, pentru a selecta cele mai importante spectacole din teatrele românești. Iar rezultatul îl putem vedea între 24 octombrie și 2 noiembrieAUDIO.

Printre evenimentele pe care Marina Constantinescu și echipa de organizatori le aduc în premieră se numără un spectacol producție proprie (‘West Side Story’ – regia Răzvan Mazilu), transmisiuni în direct (online și la Sala Epika de la Mall Băneasa) și un ziar al festivalului.

O noutate o reprezintă și secțiunea MAEȘTRI, care va reuni producții ale unor personalități foarte cunoscute din lumea teatrului (regizori, actori, scenografi).

De asemenea, în cadrul FNT vor fi organizate trei expoziții (dedicate Doinei Levintza, lui Ion Manu și lui George Constantin), precum și o serie de conferințe și lansări de carte.

Festivalul Național de Teatru se va încheia cu spectacolul ‘Rinocerii’, de Eugène Ionescu, în regia lui Bob Wilson, jucat pe scena Teatrului Național din Craiova. Spectacolul va fi transmis, de asemenea, în direct, în Sala Epika de la Mall Băneasa – AUDIO.

Ediția 2014 a FNT are un buget de aproape 950 000 de euro.