Confidenţialitate

Marile orașe din Niger au rămas fără electricitate după ce Nigeria a deconectat linia de înaltă tensiune

Marile orașe din Niger au rămas fără electricitate după ce Nigeria a deconectat linia de înaltă tensiune.  

Nigeria este principalul furnizor de energie al statului, însă în urma loviturii de stat, liderii comunității economice a statelor africii de vest au dat Nigerului un ultimatum ca să își restabilească ordinea constituțională și au impus mai multe sancțiuni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În timp ce țările europene își evacuează cetățenii din Niger, țara se confruntă cu o pană majoră de curent. La sfârșitul săptămânii trecute, liderii Africii de Vest au discutat despre o posibilă intervenție militară în Niger după lovitura de stat.

Președintele ales al Nigerului a fost capturat chiar de cei care trebuiau să îl protejeze. Acum răpitorii săi au suspendat constituția țării și l-au instalat pe generalul Tchiani în funcția de președinte.

Statul Niger a fost sancționat de liderii comunității economice a statelor Africii de Vest, dar nu au precizat dacă sancțiunile se referă și la oprirea alimentății cu energie electrică- scrie BBC. Nigeria, statul vecin, care este principalul furnizor de electricitate a oprit însă alimentarea Nigerului.

Locuitorii mai multor orașe au curent aproximativ o oră la un moment dat, înainte de a fi oprit până la cinci ore.

Compania de transport din Nigeria a refuzat să comenteze cu privire la întreruperile de curent din Niger.

Dar o sursă anonimă a declarat pentru BBC că aprovizionarea către Niger a fost întreruptă marți în urma unei directive prezidențiale.

Sursa foto: Shutterstock