Confidenţialitate

Marica se retrage la 31 de ani: “Fotbalul m-a învăţat tot ce sunt”

Este oficial – Ciprian Marica își încheie cariera de jucător. Fostul internațional, în vîrstă de 31 de ani, și-a anunțat retragerea printr-un mesaj postat pe Facebook, în care le-a mulțumit fanilor, dar și fotbalului, pentru toate reușitele sale.

După ce a încercat recent să își relanseze cariera în Spania, Marica susține că a decis să se retragă deoarece forma fizică nu îi mai permite să joace la nivel înalt.

El spune că vrea să dedice mai mult timp familiei și fundației caritabile care îi poartă numele.

Lansat în fotbalul mare la Dinamo, Ciprian Marica a mai evoluat în carieră la Şahtior Donetk, VfB Stuttgart, Shalke, Getafe sau Konyaspor iar anul acesta s-a întors în țară, la Steaua, unde nu a marcat însă niciun gol în doar 7 partide jucate.

Cu 72 de selecții în echipa națională, este pe locul 3 în clasamentul all time al celor mai buni marcatori ai primei reprezentative, la egalitate cu Viorel Moldovan și Ladislau Boloni.

”Prieteni, am trăit cel mai mare vis al copilăriei, cea mai mare onoare alături de voi: să îmi pot reprezenta tara. Fotbalul m-a învățat tot ceea ce sunt acum, m-a învățat să muncesc, să trăiesc bucuriile, m-a invățat să iubesc, să respect aproapele și adversarul. M-a învățat să trăiesc frumos. Și, mai ales, să mă mândresc. Cu baietii mei, cu voi, cu România! Cu noi! Cu noi toți, echipa națională !

Am tot explicat, naționala suntem toți, nu doar 11 oameni din teren. Cred că asta e cea mai mare realizare a carierei, de fapt. Fotbalul mi-a arătat cum să funcționez în echipă, să impart totul cu cei de lângă mine, să mă bucur la victorii, să mă ridic la infrângeri, să imi iubesc munca. Munca? E atât de rece spus! Pentru că, atunci când pe piept scrie ROMÂNIA, nu mai e muncă, e mândrie și datorie. E luptă și e vis. E intonarea imnului național, e bucuria golului, adrenalina victoriilor, emoția din ochii voștri.

Nu am cuvinte, nu îmi ajung pentru câte emoții am. Mulțumesc pentru ca pot sa te iubesc, România! Mulțumesc fotbalului pentru tot ce mi-a dat! (…)

Vă mulțumesc tuturor, si fiecăruia în parte. Vă aștept pe stadion, ne vedem în tribune, pe stradă, in fata televizorului, ne vedem oriunde ne cheamă fotbalul pe care-l iubim!

Ne vedem “acasă”! Abia aștept!”, a scris Ciprian Marica pe Facebook.