Marian Drăgulescu este singurul gimnast român rămas în concurs la Campionatele Europene de la Cluj

“Veteranul” de 36 de ani, de 9 ori medaliat cu aur la competițiile continentale, unde a cucerit în total 16 medalii, a ocupat locul al doilea în calificările de la sol și prima poziție la sărituri, urmând să evolueze sâmbătă și duminică în finale la cele două aparate.

La masculin, România a mai fost reprezentată și de Vlad Cotuna, Cristian Bățagă, Adelin Kotrong și Andrei Ursache, care nu au obținut note de calificare.

Deasemenea, Laurențiu Nistor s-a accidentat, după o cădere la bară fixă și a suferit o contractură la spate, nemaiputând să continue competiția.

Niciunul dintre gimnaștii “tricolori” nu a concurat la toate aparatele, așa că nu vor lupta pentru finala la individual-compus de vineri, în care merg primii 24 clasați din calificări.

Joi vor intra în concurs și fetele: Cătălina Ponor la barnă și sol, Larisa Iordache la bârnă și paralele, plus Olivia Cîmpian și Ioana Crișan la toate aparatele.

Primele medalii se vor da de vineri, la individual-compus, iar sambătă și duminică au loc finalele pe aparate. Europenele de gimnastică de la Cluj reunesc 274 de sportivi din 37 de țări.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS