Mari probleme financiare in Liga Intai

Unsprezece cluburi cumuleaza datorii de aproape 90 de milioane de euro, anunta directorul Administratiei de Licentiere, Viorel Duru.

El precizeaza ca alte 4 echipe au o situatie echilibrata si doar 3 fac profit iar aproape doua treimi din cluburi sunt in pragul insolventei. Viorel Duru confirma ca Rapid, U Cluj si CS Severin nu au primit licenta si vor parasi primul esalon iar nou promovatele FC Botosani, Sageata Navodari, Corona Brasov si ACS Poli Timisoara ar putea fi deasemenea in pericol. Oficialul nu a nominalizat dar a mentionat ca deocamdata doar 5 cluburi din esalonul secund au primit licenta pentru Liga Intai dintre cele 11 care au solicitat-o. ACS Poli Timisoara anunta pe site-ul oficial ca este una dintre ele.

Viorel Duru a mai mentionat ca sistemul de licentiere este impus de UEFA si se asteapta la un an extrem de greu pentru fotbalul romanesc. In fine, el avertizeaza ca U cluj si Rapid se indreapta chiar spre faliment fiindca planurile de reorganizare ale celor doua grupari aflate in insolventa nu sunt realiste din punctul sau de vedere.