Confidenţialitate

Mari campioni ai României strâng fonduri pentru protecţia cadrelor de la Spitalul “Marie Curie”

În plină pandemie de COVID-19, marii campioni ai sportului românesc participă la o campanie prin care se strâng fonduri pentru protecţia medicilor.

Camelia Potec, Mihai Leu, Valeria Răcilă, Mihai Covaliu, Laura Badea şi alte personalităţi din lumea sportului vor dona bani şi obiecte cu valoare sentimentală, care vor fi licitate online de fani. Fondurile astfel obţinute vor fi folosite pentru achiziţionarea de materiale de protecţie pentru cadrele medicale de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii “Marie Curie” din Bucureşti.

Campania ‘Campionii Strâng Rândurile’ este iniţiată de Asociaţia Junior Sport şi organizată de Asociaţia de Medicină pentru Sănătate Publică.

În zilele următoare, personalităţi importante ale sportului românesc vor dona obiecte cu valoare sentimentală, precum echipamente sportive folosite în competiţii importante, medalii, cupe, diplome etc., pentru care oricine va putea licita. Licitaţia, la care va putea participa oricine, va avea loc online, pe pagina de eveniment ‘Campionii strâng rândurile’ – campanie umanitară. Timp de o săptămână, fanii vor avea posibilitatea să liciteze, prin comentarii, suma pe care o donează. La finalul săptămânii de licitaţie, persoana care va oferi mai mulţi bani, va intra în posesia obiectului licitat – după ce va dona suma respectivă în contul destinat fondurilor pentru Spitalul Marie Curie.

‘Am intrat cu foarte mare drag în proiectul Campionii strâng rândurile. Cred că este foarte important pentru toţi să fim cât mai uniţi în această perioadă. De această dată, încercăm să strângem fonduri pentru Spitalul Marie Curie’, a declarat Mihai Leu, fostul campion mondial la box şi campion naţional la raliuri, care deja a intrat în licitaţie cu o cămaşă de raliu care îi poartă autograful.

În campanie a intrat i Alina Vuc – nr. 1 în lume la lupte libere şi calificată la JO de la Tokyo, care oferă echipamentul cu care a participat la JO de la Rio, Norris Măgeanu – Federaţia Română de Automobilism Sportiv, care a scos la licitaţie tricoul oficial al Raliului Argeşului 2010, ce poartă semnăturile lui Mihai Leu, Titi Aur, Vali Porcişteanu etc., Cosmin Gîrleanu, unicul, până acum, boxer român calificat la JO de la Tokyo, care oferă medalia obţinută prin câştigarea Titlului Naţional de Seniori de anul acesta, un tricou şi o pereche de mănuşi, Bogdan Constantin Matei – senator şi fost ministru al Tineretului şi Sportului, care a intrat în licitaţie cu o cupă primită de la pilotul de raliuri Simone Tempestini.

La rândul lor, şi-au anunţat participarea la campania ‘Campionii strâng rândurile’ şi alţi mari campioni ai României precum Valeria van Groningen Răcilă, Laura Cârlescu Badea, Alexandru Ballai, Simone Tempestini, Alexandra Dulgheru, Ghiţă Nicolae, Viorel Ganea, Luigino Pellegrini.

De asemenea, participă personalităţi sportive precum Mihai Covaliu – preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român,
În campanie s-au alăturat şi preşedinţi de federaţii precum: Camelia Potec – Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, Răzvan Pîrcălabu – Federaţia Română de Lupte, Cristi Romanescu – Federaţia Română de Tenis de Masă, Alin Petrache – Federaţia Română de Rugby, Irina Deleanu – Federaţia Română de Gimnastică Ritmică, Alexandru Dedu – Federaţia Română de Handbal, Vasile Cîtea – Federaţia Română de Box, Horia Păun – Federaţia Română de Baschet, Florin Florea – Federaţia Română de Atletism, Norris Măgeanu – Federaţia Română de Automobilism Sportiv, Eduard Novak – Federaţia Română de Ciclism, Gabriel Toncean – Federaţia Română de Culturism şi Fitness, Nicu Dobre – Federaţia Română de Oină, Gheorghe Vişan – Federaţia Română de Volei, Elisabeta Lipă – Federaţia Română de Canotaj, Amatto Zaharia – Federaţia Română de Kempo, Şerban Valeca – Federaţia Română de Karate Tradiţional, Viorel Gâscă – Federaţia Română de Sambo, Vasile Gliga – Federaţia Română de Dans Sportiv, Lucia Mihalache – Federaţia Română de Tir Sportiv, Marilena Mladin – Federaţia Ecvestră Română.

Un susţinător al proiectului este şi Doru Soter, fiul Iolandei Balaş Soter, legendă a atletismului românesc, şi preşedinte al Fundaţiei Atletismului Românesc.

Campania va dura până în luna iunie, cu posibilitate de prelungire, dacă situaţia o va impune.

Iniţiatorul acestei campanii, Asociaţia Junior Sport, derulează, de aproape 9 ani, proiectul Născut pentru Sport – cel mai complex proiect de educaţie şi cultură sportivă din România, desfăşurat printr-o suită de evenimente & campanii şi prin editarea Revistei Născut pentru Sport (care este distribuită gratuit, în şcoli, elevilor).

Organizatorul acestei campanii, Asociaţia de Medicină pentru Sănătate Publică, derulează, de 7 ani, în Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii ‘Maria Sklodowska Curie’, un amplu proiect numit Voluntar în spital, manifestat printr-o serie de acţiuni menite să susţină copiii suferinzi, familiile acestora, dar şi personalul spitalului.