Confidenţialitate

Margareta Pâslaru, invitată de onoare a Festivalului “Tânăr de Sibiu”

Îndrăgita actriță Margareta Pâslaru va fi invitatul de onoare al celei de-a cincea ediții a Festivalului Tânăr de Sibiu, care va fi deschisă pe 1 noiembrie, de la ora 18:00, la Teatrul Gong, cu proiecția filmului Veronica.

Lungmetrajul, inspirat de fabulele lui La Fontaine și regizat de Elisabeta Bostan, a fost lansat în 1972.

Margareta Pâslaru va reveni la Sibiu după 54 de ani de la filmările pentru lungmetrajul Tunelul, în regia lui Francisc Munteanu, care au avut loc în orașul transilvănean.

Accesul la evenimentul de deschidere și proiecție va fi liber, în limita locurilor disponibile.

Margareta Pâslaru, cântăreață – compozitoare, actriță de teatru și film și producător de televiziune, a debutat la finalul anilor 1950.

Este prima solistă de muzică ușoară care a primit, la Cannes, Trofeul M.I.D.E.M., în 1969, după ce în România a câștigat Discul de Aur în 1968.

Prin emisiuni radiofonice susține tineri de viitor începând cu 2007, iar din 2010 le oferă un premiu anual pentru originalitate. Palmaresul ei cuprinde peste 700 de înregistrări, rezultat al colaborării cu 65 de compozitori, dar și al interpretării unor piese din repertoriul străin.

În 1996, a devenit membru de onoare UNICEF pentru promovarea artei muzicale românești și protecția copilului, iar în 2000, cetățean de onoare al Municipiului București.

Artista a primit în 2013 Ordinul Coroana României în grad de Cavaler, decorația fiindu-i înmânată de principesa Margareta, în numele regelui Mihai I.

În 2016, Margareta Pâslaru a fost recompensată cu placheta „Artist plurivalent”, premiul de excelență pentru întreaga carieră oferit de Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film.

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu va avea loc între 1 și 10 noiembrie, la Teatrul Gong.

Biletele pentru spectacolele din cadrul festivalului sunt disponibile online.

Festivalul Tânăr de la Sibiu este finanțat de Primăria Municipiului Sibiu și susținut de UNITER prin Fondul Timbrului Teatral.