Confidenţialitate

Marea finală a Campionatului Naţional de Drift, pe Transalpina

Marea finală a Campionatului Naţional de Drift, ale cărei rezultate vor conta şi pentru Campionatul Central European, se va desfăşura în zilele de 14 şi 15 octombrie pe celebra şosea Transalpina, piloţi de pe întreg continentul anunţându-şi prezenţa la start, anunţă organizatorii.

Unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale anului în motorsportului românesc va decide noul campion naţional absolut în driftul românesc se va desfăşura între kilometrii 19 şi 21 ai celebrului DN 67C (Transalpina), între localităţile Novaci şi Rânca, organizatorii anunţând că traseul ales este considerat cel mai spectaculos din acest sezon.

În total, peste 50 de piloţi, printre care toţi campionii naţionali din istoria României, au confirmat prezenţa, alături de câştigătorii campionatelor din Bulgaria, Ungaria şi Slovacia.

Etapa este organizată în parteneriat cu omologii din Ungaria, făcând parte dintr-un proiect pilot iniţiat la începutul anului, Campionatul Central European, primul pas pentru ca o etapă de drift din ţara noastră să fie recunoscută de FIA (Federaţia Internaţională de Automobilism).

Sâmbătă 14 octombrie, începând cu ora 12,00, vor debuta antrenamentele şi calificările, iar duminică 15 octombrie sunt programate battle-urile care vor decide învingătorul, în ambele zile accesul publicului fiind gratuit. În prezent, Traian Buşe, Călin Ciortan, Sorin Ene şi Vlad Stănescu au mai rămas în lupta pentru titlul de campion naţional absolut al României, fiecare având şanse matematice reale pentru a obţine mult râvnitul trofeu.

Romanian Drift Community le-a pregătit şi o surpriză locuitorilor din Târgu Jiu. Vineri 13 octombrie, la ora 16,00, pe insula din Târgu Jiu, va avea loc prezentarea oficială a piloţilor înscrişi, aceştia urmând să ofere şi o scurtă reprezentaţie pentru public cu maşinile de sute de cai putere.

Începând din 2015, driftul a fost recunoscut oficial ca probă sportivă de către Ministerul Tineretului şi Sportului, fiind parte din Federaţia Română de Automobilism Sportiv. În ultimii doi ani, la evenimentele organizate de Romanian Drift Community au asistat aproximativ 150.000 de spectatori. De asemenea, începând cu acest an, clubul a semnat un parteneriat şi cu Departamentul Centenar din cadrul Guvernului României.