Confidenţialitate

Marea Britanie: Zeci de români care lucrează la o fermă, infectați cu noul coronavirus

Ministerul de Externe anunță că încă 28 de români care lucrau la o fermă din Marea Britanie au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. Cei mai mulți sunt asimptomatici sau prezintă o formă ușoară a bolii. În fermă lucrează aproximativ 100 de cetățeni români.

Ferma se află în regiunea Herefordshire din Marea Britanie. Acolo, săptămâna trecută, alți 30 de români au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus.

Ministerul de Externe de la București spune că autoritățile locale monitorizează zilnic starea de sănătatea a lucrătorilor. Persoanele care au avut rezultate negative ca urmare a testării inițiale au fost re-testate, fiind în așteptarea rezultatelor.

Ceilalți lucrătorii au fost plasaţi în izolare, fiindu-le asigurate alimente şi alte bunuri necesare și nu vor plăti chiria în acest timp.

„Autoritățile locale continuă să asigure persoanelor infectate hrană, apă și bunuri de strictă necesitate. De asemenea, aceștia beneficiază de tratament medical și servicii de traducere/interpretare.

MAE precizează, de asemenea, că la data de 20 iulie, un lucrător român din cadrul fermei a sesizat Ambasada României la Londra, solicitând sprijin în relația cu angajatorul, respectiv facilitarea obținerii unor informații privind reluarea activității în condiții de siguranță sanitară, după finalizarea perioadei de autoizolare, precum și drepturile financiare de care poate beneficia în această perioadă.

Cetățeanul român, care nu a dorit să își comunice datele de identitate în relația cu ambasada, a fost informat cu privire la instituțiile competente în materia drepturilor de muncă și de securitate sanitară”, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul de Externe.

Până acum, 157 de români aflați în Marea Britanie au fost testați pozitiv pentru COVID – 19.