Marea Britanie – Vodafone a transmis din greseala datele telefonice ale unor jurnalisti

Vodafone a transmis din greşeală poliţiei britanice datele telefonice ale unor jurnalişti care lucrează pentru compania News UK, care editează ‘The Times’.

Jurnaliștii publicației britanice denunță o ‘atingere majoră adusă vieţii private’ -după ce poliția a obținut datele telefonice a peste 1.700 de persoane din trust.

Datele transmise în martie anul acesta aparțineau unor jurnalişti, avocaţi, angajaţi şi lideri ai grupului de presă care publică The Times, The Sunday Times şi The Sun.

Poliţiștii britanici spune că aceste date au fost transmise în cadrul unei anchete privind suspiciunile de mituire a unor poliţişti şi funcţionari de către ziariști.

Jurnaliștii spun că, deşi acnhetatorii știau că aceste date au fost transmise din greşeală, le-au ‘analizat şi le-au păstrat timp de şapte luni – chiar dacă s-au primit solicitări pentru a fi predate.

Și compania Vodafone afirmă că a cerut poliției distrugerea acestor date.

Dezvăluirile apar cu puțin timp înainte ca în Parlamentul britanic să fie prezentat un proiect de lege care prevede extinderea capacităţii poliţiei de a accede la date informatice şi telefonice ale persoanelor suspectate de terorism.