Confidenţialitate

Marea Britanie va ajunge la imunitate colectivă

Marea Britanie, care a vaccinat anti-COVID peste jumătate din populaţia adultă, va ajunge la aşa numita ”imunitate colectivă” lunea viitoare, potrivit calculelor publicate de University College London.

Tot atunci începe a doua etapă a relaxărilor, când se magazinele neesenţiale, saloanelor de coafură şi sălilor de sport.

Potrivit analizei University College London, protecţia populaţiei împotriva coronavirusului, fie prin intermediul vaccinării fie pentru că s-au vindecat de boală, va ajunge la peste 70 % din populaţie pe 12 aprilie.

Acest procent, potrivit experţilor universităţii, este suficient pentru astfel se ajunge la ” imunitate de grup”, care acţionează ca barieră pentru a împiedica virusul să se răspândească.

Potrivit ultimelor date oficiale, 31 de milioane de persoane au primit prima doză de vaccin anti-COVID-19 şi peste 5 milioane cea de-a doua doză.

Lunea viitoare, pe 12 aprilie, se redeschid magazinele neesenţiale, saloanelor şi sălilor de sport. A treia fază de relaxare este prevăzută pentru 17 mai, cu reluarea zborurilor internaţionale.

Anglia foloseşte vaccinurile de la BioNTech/Pfizer şi Oxford/AstraZeneca, în timp ce Ţara Galilor a început săptămâna aceasta vaccinarea cu Moderna.