Confidenţialitate

Marea Britanie restricţionează accesul pe piaţa muncii pentru angajaţii slab calificaţi

Guvernul Marii Britanii restricţionează accesul pe piaţa muncii pentru angajaţii slab calificaţi şi care nu ştiu limba engleză, indiferent dacă vin din Uniunea Europeană sau din alte zone.

Downing Street va introduce de la 31 ianuarie un sistem bazat pe puncte. Cu cât cel care vrea să lucreze în Regat adună mai multe, cu cât autorităţile vor fi mai deschise.

Vor avea acces în Marea Britanie doar cei care obţin de la autorităţi cel puţin 50 de puncte acordate, numai dacă solicitantul va avea o ofertă clară de muncă din partea unui angajator local şi dacă vorbeşte limba engleză.

Cu cât salariul primit este mai mare, cel puţin 23 de mii de lire anual, cu atât şansele de a primi viză cresc.

20 de puncte în plus, până la 70, vor primi specialiştii licenţiaţi în inginerie, matematică şi tehnologie.

Ministrul de Interne de la Londra, Priti Patel, a explicat că acest sistem urmăreşte ca fiecare specialist străin să contribuie la creşterea economiei britanice.

Planul Guvernului este însă criticat dur de Opoziţie şi unele sindicate din Sănătate şi Turism. Reprezentanţii acestor organizaţii susţin că niciun brutar, măcelar sau cameristă nu vor mai putea veni să lucreze în Marea Britanie, iar pacienţii englezi din spitale vor fi obligaţi să aştepte mai mult timp până vor primi îngrijire.