Confidenţialitate

Marea Britanie: Regina Consort schimbă „doamnele de onoare” cu „însoțitoarele Reginei”. Camilla renunță la o tradiție menținută încă din Evul Mediu | AUDIO

În Regatul Unit al Marii Britanii, Regina Consort, Camilla, renunță la tradiția de a avea doamne de onoare. Acestea vor fi numite de-acum înainte „însoțitoare ale Reginei” și vor avea o implicare mai redusă în activitățile Reginei Camilla. Se renunță, astfel, la un obicei menținut din Evul Mediu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cele șase doamne care o vor ajuta pe Regina Consort Camilla cu diverse activități publice sunt numite „însoțitoarele Reginei”. Nu este doar o schimbare a titlului, ci și o reducere a rolului. Spre exemplu, nu au atribuții privind accesul la corespondență și în treburi legate de administrație, cum ar fi planificarea activităților zilnice.

Însoțitoarele Reginei Consort nu primesc un salariu, dar cheltuielile lor sunt acoperite.

Tradiția doamnelor de onoare se trage din Evul Mediu. De atunci, ajutoarele Reginei proveneau din familii de aristocrați și implicate în viața de la Curtea Regală.

Schimbarea simbolică este oficializată cu ocazia unei recepții găzduite de Regina Consort la Palatul Buckingham dedicate militanților împotriva violenței domestice.

Regina Consort Camilla a desfășurat campanie de sensibilizare pe această temă. Iar însoțitoarele Reginei Consort – unele prietene ale Camillei de foarte multă vreme – vor fi prezente la această recepție.

Fostele doamne de onoare – care s-au aflat în slujba Reginei Elisabeta a II-a – îl vor ajuta pe Regele Charles pentru organizarea evenimentelor de la Palatul Buckingham. Acestea vor avea numele de „doamne de casă”.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Marea Britanie: Charles interzice foie gras-ul în toate reşedinţele regale