Marea Britanie: O mutație a SARS-CoV-2 ar putea fi asociată cu răspândirea rapidă a virusului | AUDIO

În Marea Britanie, o mutaţie a SARS-CoV-2 ar putea fi asociată cu răspândirea rapidă a virusului în sud-estul Angliei. Peste 1.000 de cazuri de îmbolnăvire cu această variantă a coronavirusului au apărut acolo în ultimele zile.

Ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, spune că, din datele de până acum, această variantă de coronavirus s-ar răspândi mai repede decât celelalte, dar că nu sunt dovezi că ar duce la forme mai grave de boală.

„Am identificat o variantă nouă a acestui virus, care ar putea fi asociată cu răspândirea mai rapidă în unele zone”, a declarat Hancock.

Ministrul britanic al sănătăţii a adăugat că este foarte puţin probabil ca această mutaţie să fie rezistentă la un vaccin.

Din cauza răspândirii accelerate a coronavirusului în Londra, capitala Regatului Unit şi mai multe comitate învecinate vor trece de miercuri la nivelul maxim de restricţii antiepidemice.

Barurile şi restaurantele se închid, va fi limitată şi mai mult socializarea, dar şcolile rămân, în mare măsură, deschise.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ani Sandu
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS