Marea Britanie: O femeie și-a supus copiii perfect sănătoși la diverse tratamente medicale pentru a încasa ajutoare sociale

Gest inuman din partea unei femei din Marea Britanie: ea a fost condamnată la închisoare după ce și-a exploatat copiii pentru a obține ajutoare sociale.

Femeia, în vârstă de 48 de ani, îi supunea pe aceștia la diverse tratamente medicale, deși minorii erau perfect sănătoși.

A beneficiat, în acest fel, de ajutoare în valoare de sute de mii de lire sterline primite din partea statului.

Femeia a susținut, timp de cel puțin zece ani, că cei doi copii ai săi, un băiat și o fată,  au diverse probleme de sănătate.

Potrivit agenției de știri France Press, ea a ajuns chiar în punctul în care i-a convins pe chirurgi să le implanteze minorilor sonde gastrice pentru a-i alimenta, chiar dacă aceștia se puteau hrăni normal.

Băiatul a fost supus inclusiv unui tratament cu steroizi, pentru astm, deși nu suferea de această afecțiune.  El era, în schimb, încurajat de mama sa să se comporte ca un copil cu autism.

În urma acestui pretins handicap, femeia a încasat de la stat peste 87.000 de lire sterline, echivalentul a peste 100 de mii de euro.

În total, de-a lungul anilor, ar fi primit peste 370.000 de lire sterline.

Gestul femeii a fost calatogat de procurori drept „o cruzime extraordinară, dincolo de orice înțelegere„.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS