Confidenţialitate

MAREA BRITANIE: O străbunică de 106 ani s-a vindecat de COVID-19

Considerată cel mai vârstnic pacient care a învins noul coronavirus în Marea Britanie, o femeie în vârstă de 106 ani a fost externată miercuri.

Connie Titchen, o străbunică din Birmingham, a învins virusul în mai puţin de trei săptămâni şi a fost declarată vindecată de medicii de la City Hospital, relatează Reuters.

“Mă simt foarte norocoasă (…) Abia aştept să îmi revăd familia”, a declarat centenara.

Connie Titchen, care s-a născut în 1913 şi a supravieţuit ambelor războaie mondiale, a fost internată în acel spital la jumătatea lunii martie, fiind suspectă de pneumonie, și a fost diagnosticată cu COVID-19 la puţin timp după spitalizare.

“Cred că secretul longevităţii sale constă în faptul că ea este activă fizic şi foarte independentă. A suportat o operaţie la şold în decembrie şi după doar 30 de zile începuse să meargă din nou. E cu adevărat uimitoare şi întreaga familie abia aşteaptă să o revadă. Are şi câţiva admiratori!”, a spus una dintre nepoatele sale.

Autoritățile sanitare britanice au raportat, miercuri, 761 de decese cauzate de noul coronavirus.

Bilanțul zilnic este în scădere față de cel comunicat marți (778). Numărul total al deceselor a crescut la 12.868, notează France Presse.

În Regatul Unit, infectările cu SARS-CoV-2 au sporit cu 4.605, până la un total de 98.476.