Marea Britanie nu va mai anunţa numărul zilnic de decese din cauza COVID 19

Autoritățile britanice au anunțat că întrerup de astăzi publicarea zilnică a numărului de decese cu noul coronavirus, din cauza suspiciunilor că bilanțurile anterioare ar putea fi exagerate.

În plus, guvernul de la Londra a dispus revizuirea modului de calcul al datelor.

Decizia Guvernului britanic vine după ce mai mulți oameni de știință, au susținut că autoritatea sanitară din Anglia, care gestionează epidemiile, prezintă rezultate distorsionate față de celelalte regiuni din Regatul Unit.

Într-un mesaj publicat pe site-ul oficial al guvernului se arată faptul că, în prezent, decesele zilnic iau în considerare toate persoanele testate pozitiv la coronavirus și decedate ulterior, fără o separare între data testării și data decesului.

Au existat afirmații că lipsa unei separări ar putea distorsiona numărul zilnic de decese. De aceea, întrerupem publicarea numărului zilnic până la rezolvare, se arată în același mesaj.

Regatul Unit este ţara europeană cea mai afectată de epidemia de coronavirus, cu un bilanţ oficial de peste 45.000 de morţi.

Guvernul britanic a susţinut însă că o comparaţie între state poate fi înşelătoare, deoarece modurile de înregistrare a deceselor sunt diferite.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS