Confidenţialitate

Marea Britanie: Marţi va începe campania de vaccinare împotriva COVID-19 | AUDIO

Regatul Unit este primul stat pe plan mondial care a autorizat utilizarea vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech şi va fi prima ţară occidentală care începe o campanie proprie de vaccinare.

Marea Britanie este și țara europeană cel mai grav afectată de pandemie, cu peste 61.000 de decese.

Ministrul sănătății Matt Hancock a supranumit prima zi din campania de vaccinare ”Ziua Victoriei”.

Autoritățile au comandat 40 de milioane de doze de vaccin, cu ajutorul cărora vor fi imunizate 20 de milioane de persoane, fiind necesare două inoculări.

Persoanele vulnerabile, cu vârsta peste 80 de ani, personalul caselor pentru vârstnici, precum şi cei din serviciul public de sănătate vor fi printre primii care vor primi vaccinul.

Potrivit unor publicaţii britanice, Regina Elisabeta a II-a şi soţul acesteia, Prinţul Philip, vor fi vaccinaţi în curând, momentul urmând sa fie anunțat public pentru a da un exemplu populaţiei.

Mai multe centre de vaccinare vor fi deschise în 50 de spitale englezeşti, iar alte 1.000 urmeaza sa fie inființate.

Pentru că vaccinul trebuie depozitat la -70 de grade Celsius, el va fi transportat în condiții speciale.

Guvernul plănuieşte să recurgă la ajutorul avioanelor militare, pentru a evita orice complicaţie legată de Brexit. Directoarea autorității de reglementare care a autorizat vaccinul, June Raine, a subliniat pentru BBC că, deși serul a fost aprobat foarte repede, s-au respectat ”cele mai înalte standarde” internaţionale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Adriana Sârbu