Confidenţialitate

Marea Britanie: Guvernul vrea ca toți elevii să studieze obligatoriu matematica pâna la vârsta de 18 ani, indiferent de profil

Guvernul britanic vrea ca toți elevii să studieze obligatoriu matematica până la vârsta de 18 ani. Recent statistica oficială a consemnat că opt milioane de englezi au cunoștințe limitate la nivelul de școală primară.

Premierul Rishi Sunak urmează să anunțe în discursul programat azi intenția de a “reimagina abordarea față de abilitățile de calcul ale elevilor”, prin introducerea studierii obligatorii a matematicii până la vârsta de 18 ani, scrie BBC.

De asemenea bacalaureatul ar putea fi modificat astfel încât să includă și această disciplină chiar dacă profilul liceului este umanist sau din domeniul artelor.

„Într-o lume în care datele sunt pretutindeni și statisticile stau la baza fiecărui loc de muncă, în carieră, copii noștri vor avea nevoie de mai multe abilități analitice decât oricând”, se arată în comunicatul guvernului britanic ce prefigurează anunțul lui Rishi Sunak.

Potrivit cifrelor guvernamentale, 60% dintre elevii dezavantajați nu au competențe de bază în matematică la 16 ani, iar 15% dintre adulți au cunoștințe la nivel de școală primară, notează Sky News.

Foto: Shutterstock

Citește și: România plecată: Elevii care merg să studieze la universități de top din afară. Cum se pregătesc de admitere și ce planuri au după absolvire | AUDIO