Confidenţialitate

Marea Britanie: Cu peste peste 200.000 de noi cazuri de Covid-19, Boris Johnson refuză să înăsprească măsurile sanitare | AUDIO

În Regatul Unit, premierul britanic Boris Johnson a refuzat din nou să înăsprească măsurile sanitare, în pofida creșterii numărului de cazuri de covid şi a unei presiuni tot mai mari asupra spitalelor. Marți au fost raportate în Marea Britanie peste 200.000 de noi îmbolnăviri.

Premierul Boris Johnson le-a cerut britanicilor ”să manifeste cea mai mare prudenţă” în comportamentul lor, dar susține că nu este nevoie de restricții suplimentare.

Cele peste 200.000 de noi îmbolnăviri în 24 de ore reprezintă un record fără precedent de la începutul pandemiei. În spitale erau marți peste 15.000 de bolnavi de Covid, cu aproape 60% mai mulţi faţă de săptămâna trecută.

”Oricine crede că lupta noastră împotriva Covid s-a încheiat, se înșeală”.

”Avem o şansă de a supravieţui acestui val cu Omicron fără a ne închide ţara din nou”, a declarat șeful guvernului de la Londra.

Boris Johnson a respins impunerea de noi restricţii în Marea Britanie, în afară de munca la distanţă şi purtarea măştii.

Varianta foarte contagioasă Omicron a coronavirusului este dominantă în Regatul Unit şi autorităţile mizează pe vaccinarea masivă cu doza ”booster” pentru a combate valul de infectări alimentat de această tulpină.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ioana Brustur Căpitanu

Citește și: Coaliția nu a ajuns la un consens cu privire la certificatul Stop Covid. Ciolacu: „Nu cred că trebuie să punem presiune pe români” | AUDIO