Confidenţialitate

Marea Britanie: Controversă pe tema dulciurilor aduse la birou. Specialiștii în alimentație le compară cu fumatul pasiv, guvernul are altă opinie

Controversă în Marea Britanie în privința dulciurilor aduse la birou. În vreme ce unii spun că trebuie evitată tentarea colegilor, care poate vor să țină dietă, guvernul transmite că este pro-prăjituri.

Dulciurile aduse de colegii care se întorc din concediu ori torturile sau platourile cu prăjituri pentru a sărbători zilele de naștere sunt ceva obișnuit în multe companii.

Președintele Agenției pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie, Susan Jebb, compară aducerea dulciurilor la birou cu fumatul pasiv, notează BBC.

Angajații nu ar trebui să aducă prăjituri pentru a evita tentarea colegilor, spune ea.

O replică a venit chiar de la cabinetul primului-ministru, scrie The Sun. Purtătorul de cuvânt al lui Rishi Sunak spune că oamenilor trebuie să li se permită să aducă dulciuri la birou în numele libertății de voință, iar încurajarea unui stil de viață sănătos nu trebuie făcută prin interdicții.

Potrivit Serviciului Național de Sănătate, majoritatea adulților din Marea Britanie sunt supraponderali.

Consumul regulat de alimente și băuturi bogate în zahăr crește riscul de obezitate și de carii dentare.

Foto: Shutterstock

Citește și: Prețul zahărului produs în UE, la cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată. Cofetarii europeni au probleme cu producția de dulciuri | AUDIO