Confidenţialitate

Marea Britanie: Cei 39 de oameni descoperiți morți într-un camion ar fi din Vietnam

Majoritatea celor 39 de persoane descoperite moarte într-un camion frigorific lângă Londra erau probabil din Vietnam, susține un lider al unei comunităţi rurale ce cultivă orez şi de unde se crede că erau originare multe dintre victime.

Cadavrele au fost descoperite miercuri după ce serviciile de urgenţă britanice au fost alertate în legătură cu mai multe persoane aflate într-un camion într-un parc industrial din Grays, la aproximativ 32 km est de centrul Londrei.

Poliţia a presupus inițial că morţii erau chinezi, dar Beijingul a declarat că naţionalităţile nu au fost încă confirmate. Oficiali chinezi şi vietnamezi lucrează acum în strânsă colaborare cu poliţia britanică, au declarat ambasadele lor.

Părintele Anthony Dang Huu Nam, un preot catolic din oraşul izolat Yen Thanh în provincia Nghe An din nordul Vietnamului, la 300 km sud de Hanoi, a declarat că există o legătură între victime şi mai multe familii din zonă, notează Agerpres.

Vineri, o femeie și un bărbat au fost reținuți în Warrington, nordul Angliei, sub acuzațiile de trafic de persoane și omucidere, în cazul celor 39 de cadavre găsite într-un camion din comitatul britanic Essex.

Cei doi suspecți, ambii în vârstă de 38 de ani, au fost arestați vineri sub acuzațiile de omucidere și trafic de persoane. Șoferul camionului a rămas în custodia forțelor de ordine, fiind suspectat de comiterea crimelor.